Блогът на Георги Тепавичаров

 
Блогът на Георги Тепавичаров

 
Рейтинг: 3.00
(378)
НАЧАЛО
Биография
Публикации 2009
Публикации 09-12/ 2008г.
Публикации 01-08/ 2008г.
Публикации 2007г.
Публикации 2006г.
ЕС и как работи той!
Що е то - партия?
Фото Галерия
Връзки и Блогове
Интересно
СПОТ
Видео
За контактиПубликации 2007г. / П О З И Ц И Я НА ПАРТИЯ “НОВОТО ВРЕМЕ”

П О З И Ц И Я НА ПАРТИЯ “НОВОТО ВРЕМЕ”
31.10.07 15:49

Автор:ИЗПЪЛНИТЕЛНО БЮРО НА „НОВОТО ВРЕМЕ”
Вземи в gLOG
На своето редовно заседание Изпълнителното бюро на „Новото време” анализира резултатите на местните структури на партията при първия тур на изборите за общински съветници и кметове. Равносметката сочи, че при това свое първо участие в местен вот за партийните листи на „Новото време” са подадени 63 587 гласа и са избрани 78 общински съветника в повече от 40 общини. В областните центрове „Новото време” ще има свои представители в местните парламенти в Ловеч, Стара Загора, Кюстендил, Ямбол и Шумен.
„Новото време” отчита като положителна тенденция своето успешно участие в редица общини, които досега бяха монопол на етнически партии като ДПС, Евророма” или „Атака”. Така например, общински съветници с листите на „Новото време”, принадлежащи към различни етнически групи (български турци и роми), бяха избрани в общини Пещера - 2, Ардино - 9, Лозница (Разградско) – 2. В община Сливо поле (Русенско) кандидатите на „Новото време” спечелиха над 6 % от гласовете.
Същевременно, „Новото време” изразява своя остър политически протест срещу безпрецедентното опорочаване на изборите. За първи път в България, при това вече като страна-членка на ЕС, вотът на българските граждани беше подменен в много общини. Чрез фалшификации от страна на изборната администрация, чрез открита търговия са гласове, която стана публично достояние благодарение на медиите; чрез недопустим натиск и сплашване на населението.
„Новото време” обобщава всички факти и сигнали за изборни фалшификации, подадени от своите местни структури и от много граждани и ще изпрати официален протест до международните организации, които имат отношение към провеждането на честни избори – Съвета на Европа и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. С протеста ще бъдат запознати и посолствата на страните-членки на ЕС и НАТО.
Местните организации на „Новото време” ще искат касиране на изборите в редица общини, като Ардино, Варна, Ловеч, Брезник и др.
„Новото време” ще внесе сигнали и в Сметната палата за груби нарушения на правилата за финансиране на партиите от страна на някои т.нар. „бизнес партии”.
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0719