Блогът на Георги Тепавичаров

 
Блогът на Георги Тепавичаров

 
Рейтинг: 3.00
(378)
НАЧАЛО
Биография
Публикации 2009
Публикации 09-12/ 2008г.
Публикации 01-08/ 2008г.
Публикации 2007г.
Публикации 2006г.
ЕС и как работи той!
Що е то - партия?
Фото Галерия
Връзки и Блогове
Интересно
СПОТ
Видео
За контактиПубликации 2007г. / "Паркинги и гаражи" подвеждат своите клиенти !!!

"Паркинги и гаражи" подвеждат своите клиенти !!!
10.12.07 13:44

Автор:Г.Т.В
Вземи в gLOG
Между 1 и 1,25 лв. струва sms-ът за паркиране в "синя зона" за един час, показа проверка на "Монитор". Колко точно ще плати всеки шофьор за услугата зависи от индивидуалния му тарифен план и съответния мобилен оператор.
Sms -ът за час престой на платения паркинг излиза 1 лев за час на тези софиянци, които работят във фирма със специален бизнес план. Реално те плащат само цената на паркинга, а операторите не прибират нищо.
Средно по 14 стотинки отгоре струва "синята зона" за час, ако платиш за нея със sms. "Мобилтел" и "Глобул" вземат по толкова от абонатите си със стандартни тарифи. Клиентите на "Вивател" пък плащат 15 стотинки.
Софиянците, които ползват ваучер, пък плащат между 1,22 и 1,25 лв. за час престой на специалния паркинг. Левче отива в общинската фирма "Паркинги и гаражи", а надценката прибират мобилните оператори.
"Срещу стотинките, които дават за sms-а, клиентите получават потвърждаващо и предупреждаващо съобщение. Първото, че е платил за паркирано, а второто - че времето в "синя зона" изтича.", обясниха от мобилните компании.
Както "Монитор" писа, софиянци могат да паркират със sms на всички 8 000 места в града от средата на октомври. Шофьорите трябва да пратят съобщение с регистрационния номер на колата им на 1302. Ако са платили успешно, те получават потвърждаваш sms. Пет минути преди изтичане на времето водачът получава предупреждение по телефона си. В случай, че желае, той може да удължи престоя си с още час. Това става по същия начин и на същата цена.
Диспечерите от "Паркинги и гаражи" проверяват със специални четци дали шофьорът е платил със съобщение за ползването на паркинг. Ако той се е скатал, викат паяка.
За тези, които не желаят паркиране със sms, остава традиционната форма на заплащане - чрез талони, продавани от служителите на "Паркинги и гаражи". 
Законът изисква всяка услуга да има съответно и точният ценови разпис. Това означава, че на сините табели на "Паркинги и  гаражи" трябва освен обозначението, че потребителите на М-тел и Глобул може да изпратят SMS на 1302 и така да заплатят престоя си, трябва да има и точно колко ще им струва тази услуга!!!
В такъв момент фирмата "Паркинги и гаражи" подвеждат клиентите си като не им предоставят тази информация.
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1413