Блогът на Георги Тепавичаров

 
Блогът на Георги Тепавичаров

 
Рейтинг: 3.00
(378)
НАЧАЛО
Биография
Публикации 2009
Публикации 09-12/ 2008г.
Публикации 01-08/ 2008г.
Публикации 2007г.
Публикации 2006г.
ЕС и как работи той!
Що е то - партия?
Фото Галерия
Връзки и Блогове
Интересно
СПОТ
Видео
За контактиПубликации 2007г. / Дясно обединение - Разумно решение?

Дясно обединение - Разумно решение?
13.12.07 20:15

Автор:Георги Тепавичаров
Вземи в gLOG
На 06.12.2007год. излезе следното съобщение в пресата:
- Десет политически партии и четири граждански сдружения подписаха правила за съвместната си работа и създаването на нов десен проект. Това съобщи председателят на СДС Пламен Юруков след срещата, която се състоя в централата на синята партия.

Главната ни цел е създаването на нова дясна политическа общност, каза след подписването на документа той. Синят лидер посочи, че тази цел вече е започнала да се осъществява - от процес на разпадане в дясното политическо пространство, се върви към консолидация, към преодоляване на политическите боричкания.

Участниците в срещата са постигнали съгласие за провеждане на срещи най-малко веднъж месечно и създаването на съвместни работни групи по различните видове политики. Очаква се след Нова година да се приеме график за конкретни политически действия, свързани най-вече с подготовката за следващите парламентарни и евроизбори.
- И веднага пред всички симпатизанти и избиратели на десницата се зададе въпроса – „ Какво означава нов десен проект, какви работни групи ще се създават и за по какви различни политики ще работят тези групи?

До колкото ми е възможно, мога да се опитам да поясня на хората които не разбират точно какво се случва в десницата, по моят си начин и с моите размисли:

- Нов десен проект означава, че всички десни партии най-после разбраха, че бъдещето на тях е в едно общо обединение. При положение, че избирателите са напълно разочаровани от политическите партии и самата десница през изминалите 18 години се разцепи на много политически партийки, за десният избирател е невъзможно да се сплоти и да се обедини в каузата на една обща цел. Десните партии разбраха, че за да има едно стабилно дясно управление в България е необходимо едно общо дясно обединение. Не напразно на сградата на Народното събрание пише – „ОБЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА”.
Това дясно обединение обаче може да се получи само при два варианта. Единият е – всички десни партии участващи в този нов десен проект, се заличават чрез национален конгрес, след което всички те образуват и създават една нова дясна партия. В този случай, жертвата и риска поемат всички партии които са парламентарно представени или получават субсидии от държавата. Защо? Много просто, защото те се отказват (както и ние от Новото време) в името на една кауза от пари които получават от държавата. Вторият вариант е - всички десни партии участващи в този нов десен проект, се коалират от сега и взаимно се готвят да се явят на следващите парламентарни избори. И в двата случая има един много важен фактор и той е, че всички парии трябва да преодолеят фактора на величието. Тоест те трябва да се поставят като равностойни партньори и да не се надцакват.

- Работните групи които ще се създават ще имат задачата да постигнат точно това обединение между всички тези десни партии. Представете си една нова строителна компания, която трябва да построи една нова, хубава, практична, стабилна и перспективна сграда. Работната група е като техническият директор който изготвя и контролира точното изпълнение на този проект. За тази цел ще трябва да се изготвят работни групи които да са от млади и политически неопетнени хора, тоест старите десни муцуни трябва да изчезнат. Трябва за да се възвърне доверието на десният избирател в България, да се даде шанс на младите хора за политическа изява. Веднага разбира се, се задава въпроса, с какво младите са по опитни от старите муцуни и веднага мога да кажа – те не са опетнени и обременени. Ние от Новото време винаги сме разчитали точно на такива хора и винаги сме получавали подкрепата на нашите лидери.

- Какви различни политики ще работят те? Бих казал, че първата група е тази на лидерите. Тя ще трябва да поеме задачата да постигнат една обща цел в бъдещето на десницата. Втората група е тази която има най тежката функция. Тя трябва, всичко това което лидерите избистрят, да го запише на хартия под формата на една обща платформа. Отделно нейна задача ще бъде и да избистри общите политически цели на това ново дясно политическо обединение. Третата група, ще бъде тази която се занимава с медиите. Тя трябва да възобнови контактите към всички медии, да избистри политико-медийни събития и да наложи и покажи на избирателите новата политическа партия. Тоест, тя трябва да изгради лицето на новото дясно сдружение.

Може би пропускам нещо, но да не забравяме, че да сгрешиш и пропуснеш нещо е напълно човешко. В обратен случай, ако не правихме грешки щяхме да бъдем господ, а ние не сме!

Благодаря на всички които отделиха от времето си и п(р)очетоха моето пояснение и мнение.
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1932