Блогът на Георги Тепавичаров

 
Блогът на Георги Тепавичаров

 
Рейтинг: 3.00
(378)
НАЧАЛО
Биография
Публикации 2009
Публикации 09-12/ 2008г.
Публикации 01-08/ 2008г.
Публикации 2007г.
Публикации 2006г.
ЕС и как работи той!
Що е то - партия?
Фото Галерия
Връзки и Блогове
Интересно
СПОТ
Видео
За контактиПубликации 2006г. / Нововремец на броя

Нововремец на броя
17.01.06 09:50
Интервю с г-н Георги Тепавичаров- Вайзе, председател на районна организация „Лозенец?, гр.София
Вземи в gLOG

Г-н Тепавичаров, бихте ли се представили накратко на нашите читатели?

Казвам се Георги Тепавичаров, роден съм на 28 ноември 1965г. в гр. Варна. Живял съм от 76г. до 91г. - в Германия - Берлин. В края на 1991г. се завърнах в България и сега живея в София. Всички мои приятели тогава тук и в Германия ме питаха дали постъпвам правилно като се завръщам в България. Разликата в стандарта на живот между двете държави беше по това време огромен и може би тогава те бяха прави, но аз не съжалявам за решението което взех, въпреки трудностите и бюрокрацията с която се сблъсквах през всичките тези години.

Имам собствен бизнес, занимавам се с търговия и консултации в областта на недвижимото имущество. Женен съм и имам син на 8 години.
Моят девиз в живота е – „Никога не забравяй от къде си тръгнал и защо си тръгнал.?


Как Ви спечели Новото време?

След като дълги години живях в чужбина, реших да се завърна в България и да остана да живея в моята родна страна. Никога досега не съм се занимавал с политика и по принцип не съм мислил да се занимавам, но в лицето на партия Новото време видях нещо, което лично ми допадна. Реших, че е безотговорно да стоя отстрани и да съм само наблюдател на това, което се случва в България. Идеите и инициативите, които Новото време представлява, ми харесаха защото те са модерни, нестандартни, функционални, те произлизат от млади и амбициозни хора които искат да променят България, за да можем всички тук в тази страна да се чувстваме не само като българи, а и като част от един нов и модерен свят, в които ние и нашите деца имаме възможност и искаме да живеем. Новото време ме спечели лично с това, че ми предостави възможността да се запозная с българи които споделят модерните идеи и техните решения с мен.


Какви промени Ви донесе в личен план позицията на нововремски лидер?

В личен план позицията на нововремски лидер ми донесе най-вече повече работа и повече ангажименти. Мисля, че като председател на районната организация „Лозенец? съм член на партия Новото време, както всички други членове, но съм напълно наясно, че на моите плещи лежат повече задължения и отговорност. Отговорност към хората, които са гласували доверие в мен и в моите способности. Смятам, че един човек за да бъде лидер в една партия, трябва да е наясно какво иска да постигне и как това да се сбъдне. За да стане това, трябва да жертва от своето свободно време, както една китайска мъдрост казва – „За да изминеш хиляда стъпки, трябва да направиш първата?. Хубавото на тази позиция е, че имам възможността да се запозная с най-различни хора из цяла България, с които да обменям опит, идеи и решения.


Г-н Тепавичаров, коя ще бъде първата инициатива на районна организация „Лозенец?

Още не мога да кажа точно каква ще бъде тя, но на 20.01.2005 ще се проведе събрание на районната организация „Лозенец?, където ние, членовете на районната организация, ще решим какви да бъдат инициативите ни. В тази партия няма диктуване на някакви инициативи „отгоре?. Инициативите се решават от самите членове. Всички членове ще имат възможността да споделят своето мнение по въпроса за първата инициатива на районната организация „Лозенец? и в едно може да сме сигурни, че такава ще има и няма да е последна.


Коя от законодателните инициативи на Новото време определяте като най-успешна?

Много от законодателните инициативи на Новото време определям като успешни. И това е хубавото на Новото време - предлагаме инициативи, които се приемат от българските граждани, защото идеите произхождат от самите тях, от техните проблеми в нашата държава в която живеем. Ние само се опитваме да им дадем възможността, чрез нас, те да изкажат своето мнение и да решим заедно съответните проблеми чрез инициативите на Новото време. Лично като най-успешна определям Закона за политическите партии. Това наричам аз един модерен закон.

 


До неотдавна сте работили в ресторантьорския бизнес, каква е Вашата позиция относно наредбата за тютюнопушенето на обществени места?


Да, до скоро работех в този бизнес и в момента имам отношение към него. Моята лична позиция е, че би трябвало да се уважават правата, както на пушачите, така и на непушачите. Смятам, че трябва в една модерна България, която иска да е пълноценен член на Европа, да има заведения за пушачи и за непушачи. В такъв случай ние като граждани на тази държава, можем сами да преценим в кое заведение искаме да влезем и в кое не. Не смятам, че държавата трябва да поема едностранна позиция и да нарежда само „отгоре?. Например в Италия е приет наскоро такъв законопроект, но там държавата поставя съвсем по-различни срокове за изпълнение на тези наредби, а не като при нас веднага да почваме да се наказваме. Да не забравяме също, че тук не става въпрос само за разделянето на нашата нация на пушачи и непушачи, а и за многобройни работни места, които трябва да се запазят. Затова трябва управляващите да се замислят по дълбоко върху решаването на този съществен проблем, а не просто ей-така да приемат на всяка цена препоръките на Европейският съюз. Трябва да ги „българизираме?, ако мога да кажа така.


Вашата визия за нововремска България?

Виждам България управлявана от качествени лидери, млади хора, най-вече хора, които знаят за какво става въпрос в тази държава, наясно са с проблемите и едновременно също знаят отговорите и решенията на тези проблеми. Виждам България изправена, самоуверена и достойна да бъде част от този бързо развиващ се модерен свят. Наясно ми е, че в този свят живеят различни нации с различна култура, различен темперамент и различен стандарт в живота, но всички трябва да имаме една цел – да премахнем границите и стените помежду нас.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.2618