Блогът на Георги Тепавичаров

 
Блогът на Георги Тепавичаров

 
Рейтинг: 3.00
(378)
НАЧАЛО
Биография
Публикации 2009
Публикации 09-12/ 2008г.
Публикации 01-08/ 2008г.
Публикации 2007г.
Публикации 2006г.
ЕС и как работи той!
Що е то - партия?
Фото Галерия
Връзки и Блогове
Интересно
СПОТ
Видео
За контактиПубликации 01-08/ 2008г. / Един Живот!!!

Един Живот!!!
03.04.08 11:36
Вземи в gLOG

Разказ:
Най-добрият ми приятел отвори чекмеджето на скрина на съпругата си и извади опаковано в копринена хартия пакетче. Това не беше обикновено пакетче. В него имаше луксозно дамско бельо. Той разкъса хартията,хвърли я и се загледа с тъга в коприната и дантелите. "Купих й го,когато бяхме за първи път в Ню Йорк. Преди осем или девет години. Тя никога не го облече. Пазеше го за някакъв специален случай. Мисля, че днес е този случай." Той се приближи към леглото и постави бельото до другите неща, приготвени за погребалната агенция. Съпругата му беше починала.
Той се обърна към мен и ми каза: "Никога нищо не прибирай за някакъв специален случай. Всеки ден от живота ти е специален."
Няма да забравя тези думи. Те промениха живота ми. Днес чета повече от преди и чистя по-малко. Сядам на терасата и се наслаждавам на природата без да обръщам внимание на треволяците в градината. Прекарвам повече време със семейството си и с приятелите си и работя по-малко . Разбрах, че животът е натрупване на опит, който трябва високо да се цени.Вече нищо не пазя за специални случаи. Използвам всеки ден кристалните си чаши. Обличам новото си яке, когато отивам до супермаркета. Използвам любимите си парфюми, когато ми е приятно.
Фрази, като "Един ден...." или " Някой ден...." вече не съществуват за мен, изхвърлил съм ги от речника си. Искам да видя нещата тук и сега, да ги чуя, да ги направя. Не съм съвсем сигурен какво би направила жената на моя приятел, ако знаеше, че утре няма да я има - едно утре, което ние всички доста лекомислено очакваме.
Мисля, че тя би звъннала по телефона на семейството си и на близките си приятели. Може би аз също бих се обадил на стари
приятели , за да се сдобря с тях и да се извиня за стари пререкания. Може би тя би поискала да отиде още веднъж в китайски ресторант /нейната любима кухня/. Колко е хубаво. Ето някои от онези малки неизвършени неща, които много биха ме ядосали, ако осъзнаех, че дните ми са преброени Бих се ядосал, че не съм се срещнал с приятелите, на които щях да се обадя "тия дни". Бих се ядосал, че не съм написал писмата, които щях да напиша "тия дни ". Бих се ядосал, че не съм казвал по-често на най-близките си колко много ги обичам. От сега нататък нищо няма да пропусна ! Няма да отлагам нещата, които ми носят радост и които ме разсмиват. Повтарям си, че всеки ден е изключителен. Всеки ден, всеки час, всяка минута са изключителни.

Ето още една истина:
Нужни са месеци, понякога дори години, за да спечелиш доверието на един човек и само 30 секунди, за да го разрушиш.
Казват, че е необходима минута, за да забележиш един човек,един час,за да го прецениш, един ден за да го заобичаш и цял живот за да го забравиш. 

Помни:
'Добрият приятел ще плати гаранцията, за да те извади от затвора....Но истинският приятел ще седи зедно с теб, казвайки
'Прецакахме се, но пък се забавлявахме!' Гордея се, че съм твой приятел! 

Разбрах, че....
Животът е като тоалетна хартия.Колкото си по-близко до края, толкова по-бързо минава.
Разбрах, че....
Tрябва да сме благодарни, че Господ не ни дава всичко, за което го молим.
Разбрах, че.....
Парите не могат да купят класа.
Разбрах, че... малките ежедневни неща, които ни се случват, правят живота толкова грандиозен.
Разбрах че....
Под твърдата обвивка на всеки се крие някой,който иска да бъде оценен и обичан.
Разбрах, че....
Господ не е създал всичко за един ден Какво ме кара да мисля, че аз ще мога?
Разбах, че....
Игнорирането на фактите не променя фактите.
Разбрах, че....
Колкото по-малко време имам за работа,толкова повече работи свършвам.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0858