Блогът на Георги Тепавичаров

 
Блогът на Георги Тепавичаров

 
Рейтинг: 3.00
(378)
НАЧАЛО
Биография
Публикации 2009
Публикации 09-12/ 2008г.
Публикации 01-08/ 2008г.
Публикации 2007г.
Публикации 2006г.
ЕС и как работи той!
Що е то - партия?
Фото Галерия
Връзки и Блогове
Интересно
СПОТ
Видео
За контактиПубликации 01-08/ 2008г. / Средният пръст на Куйович

Средният пръст на Куйович
07.04.08 14:32
Вземи в gLOG
Историята с Будимир Куйович все повече започва да ми прилича на латиносага. Очаквам всеки момент той да ослепее, после да прогледне отново, да се изнамери негов брат-близнак, който всъщност е ръководил нарколабораториите в пернишките села Дивотино и Люлин, или пред съда да се появи майка му, която да разкаже, че детето й е било подменено още в родилния дом, че истинският Будимир Куйович всъщност е учител по цигулка в Нови Сад, а този тук е Станимир Маркович - филателист от Белград, комуто мафията насила е направила пластична операция, за да прилича на истинския наркотрафикант Звонимир Вукович, който пък с променена физиономия живее в Аржентина под името Хуан-Алберто Калвадос.
Пообъркахте се, нали?
И аз доста се обърках, следейки вестникарските публикации, телевизионните репортажи и споровете в парламентарната зала.
Значи от една страна Куйович е задържан още преди години, наркоработилниците му са разбити, той е ескпулсиран от България. От друга страна, пак преди години, са му издадени фалшиви български документи, които пък не са съвсем фалшиви, щото са издадени със знанието на съответните органи и в тях само името е фалшиво, инак са си съвсем редовни. А от трета, сърбинът си е минавал границата напред-назад, сякаш прескача комшийски дувар, с каквито си иска документи - сръбски, български, фалшиви, истински.
Изникват един куп въпроси. И всичките са много простички и логични.
Първо, защо уличен в наркопроизводство чужденец е пратен в родината му, а не е съден, осъден и тикнат в затвора?
Второ, защо след като е известно кои хора и по чие нареждане са му издали фалшиво-истинския паспорт, тези хора не отговорят ясно, точно и кратко как, аджеба, е станала тая работа и защо? Ако по този начин е трябвало да се разплете цялата наркомрежа - добре. Но ако подбудите и причините са други - всеки да си плати за стореното според заслугите.
Трето, единствен Куйович ли е наркобосът, който е щъкал необезпокояван из страната, или е имало и други? И има ли ги и сега? И толкова ли е трудно да бъдат изловени? И може ли всеки квартален тийнейджър да знае кой и къде продава дрога, а полицията да не знае?
Четвърто, след като Куйович е бил осъждан в България, лежал ли е в затвора и ако не - защо?
Пето, как на един криминално проявен чужденец му е било разрешено да осинови българско дете и по този начин да придобие статут на постоянно пребиваващ?
Има и шесто, и седмо, и осмо, и сто и осмо…
Въпросите са безброй - и всички такива - простички и логични, а отговор няма.
Същевременно делото срещу фамозния сърбин бе отложено за пореден път.
Същевременно му е предлагано споразумение с прокуратурата, което той гордо отказал.
Същевременно от Брюксел ни напомнят, че не виждат практически резултати от борбата с корупцията и с организираната престъпност, и че тази работа така не може да продължава.
Същевременно се иска оставката на вътрешния министър и на правителството като цяло.
Изобщо България буквално бе разтърсена от един сърбин с вид на селски каруцар-пияница. Егати, значи и държавата!
Помните ли как Куйович влезе за първи път в съдебната зала? Тогава си помислих, че той показва среден пръст на журналистите. Оказва се, че е показвал среден пръст на цялата ни държава. И изглежда, за съжаление, за огромно съжаление - с основание!…
 
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1001