Блогът на Георги Тепавичаров

 
Блогът на Георги Тепавичаров

 
Рейтинг: 3.00
(378)
НАЧАЛО
Биография
Публикации 2009
Публикации 09-12/ 2008г.
Публикации 01-08/ 2008г.
Публикации 2007г.
Публикации 2006г.
ЕС и как работи той!
Що е то - партия?
Фото Галерия
Връзки и Блогове
Интересно
СПОТ
Видео
За контактиПубликации 01-08/ 2008г. / Звездите след прехода

Звездите след прехода
08.04.08 14:43

Автор:Георги Тепавичаров
Стависки, Стоичков и Темида изнасилиха вярата на една нация, в която се оказа, че дори смърта си има цена.
Вземи в gLOG
Мислехме, че е минало времето, когато мутрите убиваха безнаказано, мамеха нагло и живееха със статута на недосегаеми. Освен докато не почнат да се избиват една друга. Европа ни прие, затворихме дори глава „Правосъдие”. Престъпността се локализира до регионални босове, тези с национално значение се рефинираха. Скочиха в „Армани”-то, подкараха „Бентли”-та, взеха си силиконови половинки, станаха спонсори на политици и заживяха щастливо. А покрай тях и цялата нация... Е, чат-пат утрепат някой от контингента, но благодарение на вездесъщия Бойко Борисов свикнахме и с това. Генерала кръжеше от труп на труп с думите: „Ако беше в затвора, където му е мястото – нямаше да се случи това”, и ни успокояваше, че все пак възмездие има. Отчетохме края на прехода... И така се появиха звздите след прехода. За съжеление те се оказаха национални икони. Вярвахме им, кълняхме се в тях. Избрали сме били гршните хора. Грешни като грешка, грешни като грях.
Максим Стависки и Христо Стоичков накараха българите да повярват през февруари, че у нас правда няма. Извинявайте, ама онзи професор от Варна дето, го хванаха с белязаните 1000 лева, го осъдиха на 3 години условно, а Стависки, дето на практика отне живота на двама души, му лепнаха някаква си там условна присъда.Това, че си два пъти световен шампион, не е онивяващо, а утежняващо вината обстоятелство. България има стотици оломпийски, световни и европейски шампиони. Това означава ли, че всеки от тях има право да погълне бутилка водка, да сложи стикер „Не карай пил” и да установи че е влязал в града, когато започне да гази хората!? Максим Стависки каза в едно шоу, че преди случилото се е бил любимец на хората, а сега е станал в техните очи един пиян руснак. Не разбрах само от неговото изявление къде трябваше да му съчуствам. Аз лично съчуствах на семейството на жертвите в този момент, а не на Стависки. А и защо трябва да му съчуствам. Нали е жив и здрав, но онова момче го няма, а момичето е в кома и може би така ще остане остатъка от нейният живот. Стависки извърши углавно престъпление и трябваше да влезе зад решетките, за да служи за пример на звездите като него! Световни звезди като Майк Тайсън, Паоло Роси и много други се озоваха зад решетките за много по малки и незначителни обвинения, а тук в България една звезда изнасили вярата на една нация, като ни постави в неудобното положение да претегляме минала слава и настоящ срам. Държавата ни за пореден път показа, че в България законите не важат за онези с парите и медалите. Който има пари, слава и връзки си довговаря присъдата, който не – отива в затвора. В такъв случай, всички които имат несметно богатство тук в тази държава, могат да газят хората по пътищата колкото си искат щом един човешки живот в България струва 90.000 лева и те могат да го заплатят.
 
Друга национална икона също обяви цената си. Или по точно му я обявиха. Каза я един клет общинар, който възропта срещу това, че хората под градоначалника Бойко Борисов са дали благословията си за една заменка в стил „кон за кокошка”. Стоичков взима супермясто в центъра на София, а срещу това дарява шест ромски апартамента на последен етаж в „Люлин”! Циганска му работа! Защо след като кмета на София в предизборната си програма официално заяви, че всички заменки в общината ще бъдат спрени, неговите общински съветници официализират една измама, само защото от нея ще спечели Стоичков?  Може ли цял живот да живееш за сметка на другите възоснова на това, че си звезда!? Но звездите угасват и слизат при простосмъртните и тогава подлежат на същите закони и санкции като тези около тях. Закони за Ицо няма ли в България? Спомняме си незаконното притежание на синя лампа от страна на Стоичков. Същата тази, му беше дадена тогава от един главен секретар на МВР. Същият, дето сега хариза на Ицо имота в центъра на София срещу старите панелки в „Люлин”.
Но както се казва: „Когато имаш политически чадър над себе си, тогава обикновен не ти трябва!” Явно това важи за всички звезди в България.
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1603