Блогът на Георги Тепавичаров

 
Блогът на Георги Тепавичаров

 
Рейтинг: 3.00
(378)
НАЧАЛО
Биография
Публикации 2009
Публикации 09-12/ 2008г.
Публикации 01-08/ 2008г.
Публикации 2007г.
Публикации 2006г.
ЕС и как работи той!
Що е то - партия?
Фото Галерия
Връзки и Блогове
Интересно
СПОТ
Видео
За контактиПубликации 01-08/ 2008г. / Малко повече бой не вреди!

Малко повече бой не вреди!
05.05.08 22:18

Автор:Димитър Бежански
Вземи в gLOG
Навръх Великден бившият футболист Христо Стоичков с типичната си неандерталска импулсивност напердаши един български фотожурналист. Казано на разбираем за Стоичков жаргон - направи му главата мека.
Защо? Защото фотографът го снимал в барселонска кръчма, без да му поиска преди това разрешение.
Случката, разбира се, бе широко и подробно отразена във всички печатни и електронни медии. Оформи се дори и нещо като обществена дискусия - прав ли е бил Стоичков като го е млатил, или не е бил прав? Едни казват така, други - иначе, трети се колебаят. В спора се намесиха и сериозни люде - анализатори, медийни експерти и прочее специалисти. Повечето, естествено, осъдиха постъпката Стоичкова.
Дааа… Извинявайте, но аз съм на по-друго мнение. Според мен, малко му е бил пердахът на тоя! Повече бой заслужава! И той, и всичките му колеги, които се надпреварват всекидневно да ни информират какво и в кое заведение е вечерял Стоичков и какво вино си е поръчал, с каква баница са посрещнали Ванко 1 роднините при излизането му от затвора, колко още има да излежава Кондьо, как и къде е празнувал Пилето, колко агнета е изял с приятели Митьо Пищова, за какво точно са се разделили Азис и Китаеца и какви прашки си е купила Мара Отварачката! За як, за много як бой плачат всички пишещи и снимащи братя, които ни натрапват своите измислени мутренско-чалгаджийски звезди всеки ден, всеки час, всяка минута!
Бил го бил Стоичков фотографа и го бил псувал!
Ами, да беше отишъл да снима Никола Анастасов. Той нямаше да го бие.
Или Райна Кабаиванска. И тя нямаше да го бие. Нито пък да го псува.
Световноизвестният цигулар Васко Василев, предполагам, също не би му посегнал.
Но не, какви звезди са те и кой ги знае тях! Звезда е онзи, който нарича журналистите цървули и тюфлеци, без да го е еня, че точно тия цървули и тюфлеци са го озвездили. Ами, малко им е боят! И псувните са им малко! Нали същите тези журналисти с лигаво умиление го наричаха Ицо, Камата, Модерния ляв и с не по-малко лигаво умиление и дебелашко възхищение ни информираха колко пъти той е възжелал мамата на съдията по време на еди-кой си мач. А след като бяха удостоени с титлите "цървули" и "тюфлеци", те продължиха с мазохистично настървение да го снимат, да го интервюират и да му демонстрират подмазваческото си благоговение заради някогашните му майсторски шутове.
При споменатата вече импровизирана дискусия по повод на барселонския кютек много хора в електронните форуми и при телефонни обаждания до разни телевизии с трепет разказваха как, като били в чужбина и ги попитали откъде са, при отговора  "От България", местните казвали - "Ооо! Стоичков!" С други думи - той е направил името на България известно по света. Сигурно го е направил. Но аз лично предпочитам, когато говоря с чужденци и като разберат те, че съм българин, да възкликват - "Ооо! Гяуров!" или "О-о-о! Минчо Минчев!", или "Ооо! Владимир Димитров-Майстора!". С такива чужденци някак си по ми се контактува. И предпочитам по света хората да запомнят български думи като "Излел е Делю хайдутин", а не като "мамата".
Та така… Мисля си, че битото фотожурналистче малко е било бито. Трябвало е да отнесе още някой и друг десен прав между веждите и заради колегите си. Щото той, Стоичков, не е Господ, че да напердаши поотделно всички, които заслужават! Който се хване, да го отнесе и за другите!
 
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.3007