Блогът на Георги Тепавичаров

 
Блогът на Георги Тепавичаров

 
Рейтинг: 3.00
(378)
НАЧАЛО
Биография
Публикации 2009
Публикации 09-12/ 2008г.
Публикации 01-08/ 2008г.
Публикации 2007г.
Публикации 2006г.
ЕС и как работи той!
Що е то - партия?
Фото Галерия
Връзки и Блогове
Интересно
СПОТ
Видео
За контактиПубликации 01-08/ 2008г. / Безхаберници ни правят за смях в ЕС

Безхаберници ни правят за смях в ЕС
15.05.08 10:29
Вземи в gLOG
С присъединяването ни към общността Европейската комисия ни отпусна баснословни суми от еврофондовете - 14 млрд. евро. Оказва се обаче, че заради бездействието и тоталното безхаберие на някои чиновници не можем да разчитаме на тези пари. Министерствата ни са пълни с експерти, референти и прочее лица, които трябва да общуват с Еврокомисията. И да дават ясна информация какво се върши в София и в Брюксел. На практика обаче не се случва нито едното, нито другото. Затова никак не е случайно, че ЕК непрекъснато ни бомбардира с гневни писма.
Това не е случайно, защото след скандала с подкупа във Фонд "Републиканска пътна инфраструктура" вече ни спряха сумите за ремонт и строеж на шосета. Малко по-късно се случи същото и с парите по програма ФАР и САПАРД.  Сега ЕК започва проверка на министерства и фондове как се усвояват и сумите  по 6 други оперативни програми. Ако се окаже, че и там сме забатачили нещата,  Брюксел вече ще има железен аргумент да не видим и пукната пара от  еврофондовете.
Предупрежденията, които вече получихме, че може окончателно да ни отрежат,  са повече от сериозни.
Затова е необходимо без всякакво забавяне да бъдат разчистени хората, които ни докараха до този хал. В противен случай закоравели бюрократи ще продължават да лъжат Брюксел, а народът да тегли.
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0819