Блогът на Георги Тепавичаров

 
Блогът на Георги Тепавичаров

 
Рейтинг: 3.00
(378)
НАЧАЛО
Биография
Публикации 2009
Публикации 09-12/ 2008г.
Публикации 01-08/ 2008г.
Публикации 2007г.
Публикации 2006г.
ЕС и как работи той!
Що е то - партия?
Фото Галерия
Връзки и Блогове
Интересно
СПОТ
Видео
За контактиПубликации 01-08/ 2008г. / Пак ли месия ще спасява нацията?

Пак ли месия ще спасява нацията?
04.07.08 13:07

Автор:Я. Й.
Вземи в gLOG
Открай време българинът е свикнал да върви като стадо след някой вожд, който уж му чертае праведния път в живота. Тенденцията обаче продължава и в днешни дни. Мине се не мине време, и хоп, изскача по някой нов месия. Или както обикновено ги наричат социолозите - харизматични личности. Уж харизмата не се среща често, пък у нас се оказа нещо като периодично явление. И народът ни гледа все да се докопа до нея, като че ли е бяла лястовица. Първо беше Симеон, след това Бойко Борисов. Сега на хоризонта изведнъж изникна незнайно откъде икономически експерт, който дори предрече политически убийства на пролет.
Въпреки че Стефан Гамизов отрече да е новият спасител на нацията, той на практика се изяви като такъв. Дори се нае с нелеката задача да спаси българската нация, която най-вероятно щяла да изчезне през 2050-2060 година. Но за това му трябвало време. По изчисленията му - поне 15 години.
Налудничавите идеи обаче едва ли ще притеснят някои граждани, които, омерзени от политическия елит, веднага ще се втурнат с отворени обятия към новия спасител. Нали все избираме по-малкото зло. И така картинката се повтаря. Отричаме се от някого, надяваме се на новия пророк. И така до следващия вот.
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0768