Блогът на Георги Тепавичаров

 
Блогът на Георги Тепавичаров

 
Рейтинг: 3.00
(378)
НАЧАЛО
Биография
Публикации 2009
Публикации 09-12/ 2008г.
Публикации 01-08/ 2008г.
Публикации 2007г.
Публикации 2006г.
ЕС и как работи той!
Що е то - партия?
Фото Галерия
Връзки и Блогове
Интересно
СПОТ
Видео
За контактиПубликации 01-08/ 2008г. / Герои в България много, .......

Герои в България много, .......
11.07.08 12:40
Вземи в gLOG
Самообявилите се за герои на отечеството за жалост неведнъж са се оказвали фалшификати на изкривеното у нас разбиране за героизъм и самопожертвователност.
На столичния кмет Бойко Борисов, който героично запретна ръкави и се закани да реанимира София, та дори и цялата държава, все някой му е виновен. Премиерът Станишев му крадеше парите, общинският съвет на СДС вбиваше клин в неговите инициативи, тройната коалиция обсеби властта с дългогодишни мандати на своите хора в невралгичните институции. Още не помирисал държавната власт и героят се оправдава за евентуалните си провали.
Сега и законите се оказаха трън в очите на кмета. Борбата с бедствията не била добре регламентирана и правно издържана. Защо ли кметът, който е спасителят на отечеството и е твърде ангажиран със своята мисия да избави народа от ръцете на лошата тройна коалиция, трябва да се придържа към недъгавите закони. Те за героите явно нямат стойност. Защо ли вместо да забавлява обществото на гърба на политици като Гаргамел, Джуджето и Контрабандиста, да се напъва с разработки на някакви си специални планове за битки с природни стихии и взривоопасни аварии. Ала, докато кметът е ангажиран с издирването на маймуни, които щял да впрегне в събиране на боклуците от клоните на дърветата, столичани няма как да се чувстват защитени. И недай си Боже едно бедствие да свари и кмета, и обикновения столичанин по бели гащи. Е и тогава, както знаем, в героичния си стил Бойко Борисов ще обяви, че и бедствията са го нарочили и той отново е обект на заговор.
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1385