Блогът на Георги Тепавичаров

 
Блогът на Георги Тепавичаров

 
Рейтинг: 3.00
(378)
НАЧАЛО
Биография
Публикации 2009
Публикации 09-12/ 2008г.
Публикации 01-08/ 2008г.
Публикации 2007г.
Публикации 2006г.
ЕС и как работи той!
Що е то - партия?
Фото Галерия
Връзки и Блогове
Интересно
СПОТ
Видео
За контактиПубликации 09-12/ 2008г. / Политиците да спрат с безумните идеи!

Политиците да спрат с безумните идеи!
16.09.08 10:00
Вземи в gLOG
Неоспорим факт е, че промени в изборното ни законодателство са наложителни. Това го разбраха най-сетне всички политически сили у нас. И веднага го записаха като свой най-голям приоритет. Проведоха се дискусии по въпроса, направиха се кръгли маси, на които предложенията се сипеха като от рога на изобилието. И макар че времето напредва, депутати, политолози и общественици все още не могат да обединят идеите си. Това на свой ред поставя въпроса дали тези промени няма да станат факт отново в 12 без 5, когато на вратата чукат поредните избори и да се обезсмислят по този начин. Което за пореден път ще накара електората да отиде за гъби вместо пред урните. 
Президентът пръв завъртя интригата с мажоритарния вот, НДСВ го надскочи с хрумването за задължително гласуване. БСП пък се запъна на смесената система. Още куп партии се сетиха, че въпросът пряко ги касае и запредлагаха къде по-демократични, къде по-чудати контраидеи. Най-накрая и от ССД се изказаха - предлагат да избираме депутати не с една, а с две листи, което би затруднило доста голяма част от гласоподавателите. И нищо чудно в деня на вота пак да си плюят на петите по вили и язовири на риболов.
Така че, господа политици, излезте от партийните си черупки, спрете да си мерите екстравагантните хрумки и да се надцаквате с безплодни идеи все на народен гръб. Ами улеснете максимално българските граждани, дайте им право на реален избор - за да ви гласуват. Иначе пак ще ревете след вота, че е "подменен" и ще се чудите дали сте легитимни, или напротив.
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.6086