Блогът на Георги Тепавичаров

 
Блогът на Георги Тепавичаров

 
Рейтинг: 3.00
(378)
НАЧАЛО
Биография
Публикации 2009
Публикации 09-12/ 2008г.
Публикации 01-08/ 2008г.
Публикации 2007г.
Публикации 2006г.
ЕС и как работи той!
Що е то - партия?
Фото Галерия
Връзки и Блогове
Интересно
СПОТ
Видео
За контактиПубликации 09-12/ 2008г. / Да паднеш от смях !!!

Да паднеш от смях !!!
10.10.08 11:54
Вземи в gLOG
 Колко?
- Пет.
- Какво пет?
- А какво колко?
Горе-долу по този начин си представям, че ще премине евентуалният дебат между премиера и столичния кмет. Ако изобщо се състои, разбира се.
Работата е в това, че г-н Борисов очевидно си представя дебата като серия от въпроси, които той ще задава на министър-председателя. Той даже предварително направи списък на въпросите и го огласи по телевизията.
В този смисъл дебатът е напълно излишен, тъй като Станишев може да си напише отговорите и да му ги прати по куриер. Или пък на свой ред да се покаже по някоя телевизия и да ги изчете в ефир.
Прочие дебатът между двамата се развива по този начин от доста време. Столичният кмет обикаля телевизионните предавания и каквото и да го попиташ, отвръща с въпроси, на които премиерът бил длъжен да му даде отговор. Абсолютно невъзможно е да накараш кмета той да отговаря. От всяка неудобна ситуация се измъква с въпрос.
Тези дни обаче обстановката претърпя развитие. Пак по телевизията столичният кмет във връзка с проблем за някаква далавера с общински имот отново стигна до проблема с дебата. Този път той очерта не само кръга от теми на евентуалния дебат, не само изброи въпросите, които желае да зададе на премиера, но изприказва и въображаемите отговори на тези въпроси. Прояви се като един тънък познавач на Станишев и рече, че няма начин да не получи такива отговори. Даже разви отговорите във варианти.
Какъв дебат, какви пет лева! Сега каквото и да произнесе Станишев, коментарът на кмета ще звучи така: „Аз нали ви казах!" Ако Станишев не обели и дума, репликата ще бъде същата - „Аз нали ви казах!".
Формулата „Аз нали ви казах!" оттук нататък ще става все по-универсална. Ако по някакво чудо се стигне до дебат и Станишев се осмели да зададе някакъв въпрос на Борисов - да речем за боклука, за трафика или нещо подобно, - отговорът ще бъде: „Аз нали ви казах, че това ще пита!" Ако пък Станишев получи предварително известен въпрос и предварително известни няколко варианта на отговор и дръзне да започне да отговаря, ще бъде контриран с: „Аз нали ви казах, че това ще отговори!”
Случи се и още нещо. Г-н Борисов изтърва, уж случайно, фразата: „Времето за дебата изтече. Аз го чаках до събота, днес вече сме четвъртък.” В самия зародиш на историята първата реакция на кмета беше - щом ще има дебат, значи отиваме на предсрочни избори! Каза го горе-долу със същите думи: „Съгласен съм, правим дебат и отиваме на избори!”
Това обаче беше първата реакция. Кметът бързо се усети, че говори глупости, и се върна към любимата си тактика - тичане за здраве между телевизионните студиа на сутрешните информационни блокове. Така насити медийното пространство, че отново потече отвсякъде.
Очевидно е, че поставянето на още две-три подобни условия ще минира трайно идеята за дебата и той ще ни се размине. Прочие не може да ни се размине, защото от телевизията, радиото и вестниците всекидневно ще ни преследват въпросите на г-н Борисов.
По всяка вероятност Станишев си е въобразил, че ако покани Бойко Борисов на дебат, по някакъв начин ще се чуе и неговият глас, а не само на кмета. Каква наивност! Премиерът явно е твърде зает човек за разлика от кмета, за да успее да го надбяга в медийното пространство.
Даже си спомням случай, при който кметът беше отишъл на крака с някакво прошение при премиера в кабинета му и беше посрещнат с думите: „Добре, че дойде, та и мен да ме покажат по телевизията!"
От всички вицове за столичния кмет най-много харесвам онзи, в който се разказва, че след като Господ създал света и рекъл „Да бъде светлина!", се чул гласът на Бойко Борисов: „Първо кажи моля!"
Затова си мисля, че дебат няма да има. Просто Станишев забрави да каже вълшебната думичка.
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1514