Блогът на Георги Тепавичаров

 
Блогът на Георги Тепавичаров

 
Рейтинг: 3.00
(378)
НАЧАЛО
Биография
Публикации 2009
Публикации 09-12/ 2008г.
Публикации 01-08/ 2008г.
Публикации 2007г.
Публикации 2006г.
ЕС и как работи той!
Що е то - партия?
Фото Галерия
Връзки и Блогове
Интересно
СПОТ
Видео
За контактиПубликации 09-12/ 2008г. / Политика или цирк?

Политика или цирк?
19.10.08 17:09
Вземи в gLOG
Г-н Станишев нарече скоро представителите на опозицията "циркаджии", зареди подписката срещу управлението на тройната коалиция, която му донесоха предствителите на опозицията.
Изпуснатата реплика показва две неща. Първото е правилната, поне от гледна точка на г-н Станишев, оценка, че опозицията е куха на съдържание и неискрена в отношенията помежду си група от партии, които се мъчат да блеснат с помпозни действия. Второто нещо обаче показва ясно политическото ниво на самия премиер. А то, за съжаление, изглежда грозно. И честно да ви призная, ми е трудно да обясня възпитано на премиера колко недопустимо невъзпитано се държа при приемането на т. нар. „подписка за уволнение на правителството".
Изпускането на такива реплики от министър-председател издава или политическа нестабилност, или липса на политическо възпитание. Разбира се, на г-н Станишев му е позволено да греши, особено ако, разбрал грешката си, поиска извинение заради изречената обида. Такова е наложително, защото пренебрежителното отношение на човека от властта към хората извън нея е гледка, която хората мразят много и не прощават. Тук е ключът към отношението на обществото към БСП и отговорът на въпроса защо мнозинството българи приемат много трудно левицата. Защото тя нито веднъж не се извини за политическите си провали и за щетите, които те нанесоха на страната. Заради липсата на такива извинения на БСП ще се налага да влиза във все по-конспиративни сценарии за участие във властта. Да си припомним, че съвсем доскоро ГЕРБ изглеждаше участник точно в такъв сценарий. Аз не зная дали такъв сценарий все още е възможен, но знам, че ако има дори и 5 процента шанс БСП и ГЕРБ да управляват заедно, то дебатът Станишев срещу Борисов би заслужавал със сигурност репликата на премиера „циркаджии".
 
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0771