Блогът на Георги Тепавичаров

 
Блогът на Георги Тепавичаров

 
Рейтинг: 3.00
(378)
НАЧАЛО
Биография
Публикации 2009
Публикации 09-12/ 2008г.
Публикации 01-08/ 2008г.
Публикации 2007г.
Публикации 2006г.
ЕС и как работи той!
Що е то - партия?
Фото Галерия
Връзки и Блогове
Интересно
СПОТ
Видео
За контактиПубликации 09-12/ 2008г. / Коалиции за добро утро и лека нощ

Коалиции за добро утро и лека нощ
11.11.08 13:56
Вземи в gLOG
Събуждаме се и си лягаме непрекъснато с мисълта, че някой у нас се коалира с някого. И без това стана модерно напоследък. Коалиция трябвало да стане обичайна дума в речника ни. Само че от сутрин до вечер ни занимават с приказките, че партията Х ще прави съюз с партията Y. На всичкото отгоре ни убеждават, че това не било брак по сметка.
Сега отново се лансират идеи за сдружаване на формации, които сами по себе си стоят на двата края на политическата палитра. Вчера обаче Симеон Сакскобургготски отсече, че въпросът за коалициите не стои на дневен ред в НДСВ. От ГЕРБ пък заявиха, че твърденията за съюз между партията на Борисов и БСП са поредните спекулации в публичното пространство. Но на избирателя се внушава друго - чрез медии, чрез слухове, чрез активни мероприятия. И той съвсем се обърква. После всички се чудят защо хората не гласуват и се търсят какви ли не начини за повишаване на избирателната активност.
Единственият изход от летаргията на хората е честната и открита политика, политиката с принципи. Всичко друго е, меко казано, подигравка с обществото.

 
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0734