Блогът на Георги Тепавичаров

 
Блогът на Георги Тепавичаров

 
Рейтинг: 3.00
(378)
НАЧАЛО
Биография
Публикации 2009
Публикации 09-12/ 2008г.
Публикации 01-08/ 2008г.
Публикации 2007г.
Публикации 2006г.
ЕС и как работи той!
Що е то - партия?
Фото Галерия
Връзки и Блогове
Интересно
СПОТ
Видео
За контактиПубликации 09-12/ 2008г. / Колко богат е бедният българин

Колко богат е бедният българин
23.11.08 15:11

Автор:Т.Т.
Вземи в gLOG
Знае ли някой на какво се равнява брутният вътрешен продукт на България за 2008 г., но умножен по 3?
Оказва се, че сумата, на която възлиза трикратният размер на произведеното от всички ни в държавата, е почти равна на богатството на българските домакинства, натрупано към този септември. Казано с други думи, това означава, че ако държавата спре да функционира и всички си останем по домовете в следващите 3 години, би следвало да оцелеем само като харчим натрупаното досега богатство.
Някои българи може и да оцелеят, ако това се случи, но процентът им ще е в рамките на статистическата грешка. Със сигурност обаче сред тях няма да са нито пенсионерите, нито социално слабите, нито дори т.нар. обикновени българи, които едва изкарват от заплата до заплата. А няма да оцелеят, защото, ако трябва да се хранят през тези три години, ще трябва да продадат единственото си жилище. Защото, както показват елементарните сметки, 83% от богатството на българските домакинства идва не от друго, а от оценките на собствените им жилища.
В крайна сметка се оказва, че ако не бяхме минали през бай Тошовата епоха и на хартия щяхме да сме си най-големите бедняци в Европа, каквито сме на практика. 
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0703