Блогът на Георги Тепавичаров

 
Блогът на Георги Тепавичаров

 
Рейтинг: 3.00
(378)
НАЧАЛО
Биография
Публикации 2009
Публикации 09-12/ 2008г.
Публикации 01-08/ 2008г.
Публикации 2007г.
Публикации 2006г.
ЕС и как работи той!
Що е то - партия?
Фото Галерия
Връзки и Блогове
Интересно
СПОТ
Видео
За контактиПубликации 09-12/ 2008г. / Партиите да забравят, че парите не миришат

Партиите да забравят, че парите не миришат
24.11.08 15:16

Автор:МС
Вземи в gLOG
Във вихъра на световната финансова криза, вълните от стачки и недоволство Сметната палата ни даде поредната доза нарушения от страна на политическите партии. След направен одит се оказа, че най-големите партии БСП, НДСВ и ГЕРБ, както и СДС, ССД и ЛИДЕР не са отказали дарения от изпълнители на обществени поръчки въпреки изричната забрана на закона. Така конкурентите на политическата сцена се оказаха доста близки по маниери, отколкото се представят под светлината на прожекторите. 
Съмненията за задкулисни финансови интереси, които бизнесът разиграва в партиите чрез дарения, отдавна трови българската демокрация. За чиста монета се вземат твърденията за раздаване на комисиони при сключване на големи обществени поръчки или за финансово рамо от компании, чиито интереси невидимо се защитават от законови поправки.
Това е и основната причина за стигналото вече санитарния минимум доверие в депутати, министри и партийни функционери. Затова най-краткият път за възстановяване на обществения имидж е самите политически сили да вдигнат завесата за финансите си и да докажат недвусмислено кое правило стои на първо място за тях - Парите не миришат или Глас народен, глас Божи.
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1665