Блогът на Георги Тепавичаров

 
Блогът на Георги Тепавичаров

 
Рейтинг: 3.00
(378)
НАЧАЛО
Биография
Публикации 2009
Публикации 09-12/ 2008г.
Публикации 01-08/ 2008г.
Публикации 2007г.
Публикации 2006г.
ЕС и как работи той!
Що е то - партия?
Фото Галерия
Връзки и Блогове
Интересно
СПОТ
Видео
За контактиПубликации 2009 / Кметски прозрения в стил фентъзи

Кметски прозрения в стил фентъзи
24.01.09 12:55

Автор:Е.Д.
Вземи в gLOG

Столичният кмет и действителен лидер на ГЕРБ Бойко Борисов най-после публично допусна, че партията му може и да не управлява страната след изборите. Изявлението му рязко контрастира с всички негови словоизлияния до този момент.

За такива случаи народът има поговорка "Гузен негонен бяга". Каква обаче може да е причината? Дали на Генерала най-сетне не му светна, че с непремерените си приказки по адрес на всички и всичко в държавата, че с нескончаемите си оплаквания от премиера, който все му пречи да си свърши работата и вечното бягане от отговорност за каквото и да било, взе да омръзва не само на софиянци, но и на хората в цялата страна. Които в крайна сметка са избиратели.

Само че нищо подобно не се е случило. Борисов, в типичния си стил и манталитет, отново провидя сложна конспирация срещу себе си и партия ГЕРБ, в основата на която този път по изключение не стои Станишев, а ДПС. Любопитни прозрения, макар и в стил фентъзи.

Всъщност кметът е показал не веднъж досега, че има доста добре развита интуиция за ситуации и политически усет. Май шестото му чувство вече е започнало да му подсказва, че изборната му победа никак не е в кърпа вързана. И затова Бойко бърза да се оправдава отрано и да търси виновник за бъдещите си несполуки. За да може след това да излезе пред камерите и с леко наклонена глава обидено да заяви: "Нали ви казах аз какво ще стане!". И с гордо вдигната брадичка да заеме позата на мъченик на демокрацията.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.2001