Блогът на Георги Тепавичаров

 
Блогът на Георги Тепавичаров

 
Рейтинг: 3.00
(378)
НАЧАЛО
Биография
Публикации 2009
Публикации 09-12/ 2008г.
Публикации 01-08/ 2008г.
Публикации 2007г.
Публикации 2006г.
ЕС и как работи той!
Що е то - партия?
Фото Галерия
Връзки и Блогове
Интересно
СПОТ
Видео
За контактиПубликации 2009 / Политическа дебилност

Политическа дебилност
19.05.09 10:27

Автор:П.И.
Вземи в gLOG

Според тълковния речник лицемерът е човек, който те търси само когато има нужда от теб! Конформизмът пък е съглашателство, приемане на съществуващия ред и господстващите мнения, липса на собствена позиция. А конформистът е човек, който успява да се пригоди без проблем към дадена ситуация.

След вчерашната си постъпка Бойко Борисов, който се отрече публично от дружбата си с Иван Костов , даде да се разбере, че в политиката има място за съчетаване и на двете понятия. На това поведение, на този синдром му пасва само едно научно наименование - "политическа дебилност".

До неотдавна Борисов определяше експремиера като голямото зло за нацията и го наричаше Гаргамел. След това  започна да тръби, че е намерил общ език с г-н Костов, че г-н Костов е голям политик, че искрено съжалява за всяка лоша дума, изречена по адрес на Командира. И че потенциални партньори на ГЕРБ са останалите членки на ЕНП, сред които ДСБ. Когато обаче в медийното пространство се завъртя призивът "Не гласувайте за Бойко, защото подкрепяте Костов!", кметът получи прозрение, че ще загуби гласовете на онези, за които синята идея се оказа балон. И на мига се отрече от симпатията си към "уважаемия г-н Костов".

Аман от въртиопашки! Днес въртят опашка на един, утре на друг! Най-малко на България й трябват управници, които не могат да носят на критика и на отговорност. И с лекота са готови да се отрекат от обещанията си и да предадат партньорите си, щом почувстват дори лека промяна на политическия вятър. Или пък забележат смръщените от гняв вежди на народа.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1012