Блогът на Георги Тепавичаров

 
Блогът на Георги Тепавичаров

 
Рейтинг: 3.00
(378)
НАЧАЛО
Биография
Публикации 2009
Публикации 09-12/ 2008г.
Публикации 01-08/ 2008г.
Публикации 2007г.
Публикации 2006г.
ЕС и как работи той!
Що е то - партия?
Фото Галерия
Връзки и Блогове
Интересно
СПОТ
Видео
За контактиПубликации 2009 / Глътка чист въздух за София

Глътка чист въздух за София
19.05.09 10:34
Вземи в gLOG

Най-после след 20-годишна агония нещата си дойдоха на мястото - екобомбата на металургичния комбинат в Кремиковци е обезвредена. Софиянци ще дишат малко по-чист въздух.

Другата голяма печалба за всички българи е, че в злополучната "гордост на социализма" ще престанат най-после да се изливат парите на данъкоплатците. Не е тайна, че в последните 2 десетилетия след промените комбинатът се бе превърнал в черна дупка за хазната и напълни гушите на доста хора от новия елит на страната.

Жалко единствено за работниците, които от няколко месеца не са вземали заплати и сега насред кризата ще останат на улицата. За това обаче вина има не само международното положение, както се казваше едно време. Защо синдикатите, призвани да пазят правата на трудовите хора, не започнаха да настояват след 1989 г. за конверсия на мръсното и нерентабилно производство в "Кремиковци", след като беше ясно, че то няма бъдеще? Явно и те са били част от голямата далавера.

Само Господ знае колко милиарда са били откраднати от комбината за последните 20 години и накрая, както винаги се случва, сметката плащат обикновените данъкоплатци и металурзите, останали сега без работа.

ВАСИЛ НАНЧЕВ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1297