Блогът на Георги Тепавичаров

 
Блогът на Георги Тепавичаров

 
Рейтинг: 3.00
(378)
НАЧАЛО
Биография
Публикации 2009
Публикации 09-12/ 2008г.
Публикации 01-08/ 2008г.
Публикации 2007г.
Публикации 2006г.
ЕС и как работи той!
Що е то - партия?
Фото Галерия
Връзки и Блогове
Интересно
СПОТ
Видео
За контактиПубликации 2009 / Нека истинското шоу да продължи

Нека истинското шоу да продължи
22.09.09 10:33
Вземи в gLOG
е ще се разболея. Едно и също навсякъде, по всички канали, в едно и също време.

Както навремето Къци Вапцаров казваше в предаването си - а сега е време за песни и танци..., след което избираше няколко души от публиката и ги караше да се излагат колкото може повече, пеейки фалшиво и танцувайки умопомрачително, за да спечелят в крайна сметка касетофон.

Нещата в момента не са кой знае колко по различни - водещите телевизии се опитват да ни забавляват именно по този начин - като карат хора, които не могат да танцуват - да танцуват, и хора, които не могат да пеят - да пеят.

Страшно шоу!

Лично на мен тези неща нито са ми смешни, нито са ми тъжни - просто са ми никакви. Безинтересни и скучни.

И всъщност, замисляли ли сте се защо в последно време така наречените шоуриалити продукции се занимават единствено с песни и танци. Много просто - защото по този начин се пести от сценаристи. Защо да се наемат писачи, при положение, че зрителите гледат как някакви хора си танцуват? За тези предавания продуцентите нямат нужда от професионални сценаристи, а от консултанти - да им казват кой какво трябва да танцува и кой какво трябва да изпее. А на въпроса - какъв ще е сценарият на предаването довечера, отговорът вероятно е - абе, какъв, какъв, пусни ги там да танцуват и да пеят, и това е...

Замислете се и за друго - откога не сме гледали нещо родно, но наистина смешно по телевизията? Нещо, в което да не се налага продуцентите да ни прилъгват с уж случайно възникнали скандали още в първото предаване,  или с гнусни въпроси, задавани от водещия на участници, които театрално въртят глава и кършат пръсти, сякаш не знаят предварително какво ще ги питат, или с режисирани изневери, които довеждат до режисирани побоища...

Толкова ли нис(з)ко сме поставили летвата като зрители, че да се опитват да ни заинтригуват единствено по този начин?

Не може ли да гледаме нещо, без да е нужно в него обезателно да има някакъв скандал? И е съвсем в реда на нещата като лоялен зрител да искам да бъда забавляван качествено - не да се опитват да ми пробутват нещо под формата на некадърно танцуване или некадърно пеене - защото това е най-лесното, още повече - то не ме забавлява, а ме натоварва.

Не искам скандално, искам чист хумор и чисто забавление. Не ме интересува кой кого е обидил още в първите минути на най-новото риалити, не ме интересува и как ще се развият сложните им взаимоотношения веднага след рекламния блок. Не ме интересува дори и дали някой е правил секс с настоящия приятел на майка си..., не ме интересуват най-лесните и примитивни начини на забавление...

Интересува ме качественият хумор. А за него има само едно условие - ако е възможно да не е откраднат от интернет, защото никой не обича да го правят на балама.

За създаването на такъв продукт обаче са нужни истински сценаристи, а не хора, които се ровят в мрежата, и колкото наивно, толкова и жалко побългаряват скечове оттам. А за всички подобни случаи има едно решение, и то се казва - смяна на канала.
 
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0746